Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

de Lannoy en Partners

Uitgeverij

Ons verhaal

Boekenpresentatie op 8 maart 2020

De ceremoniemeester

Irene van Bentem,

geestelijke verzorger bij

Nieuw Unicum, aan het woord.

De grote dag is aangebroken voor Aimée en velen van jullie. We willen van deze boekpresentatie een feestje maken. Het leven vieren, met z’n allen. Hier zitten we dan, in het van der Valk hotel in Haarlem en niet in het mooie atrium van Nieuw Unicum in Zandvoort. Helaas. Zoals jullie weten is het besmettingsgevaar van de Corona virus een hoog risico voor een zorginstelling met meer dan 200 bewoners en meer dan 500 medewerkers. Wij kunnen geen risico’s nemen. Samen met de bestuursvoorzitter heeft Aimée dan ook besloten om de locatie te veranderen. Maar…zij hebben ook geregeld dat er een presentatie zal plaatsvinden, vertoond op een groot scherm in Nieuw Unicum, zodat de bewoners en personeel alsnog het programma meemaken. Na afloop van het officieel programma, kunnen jullie Aimée feliciteren, via de ansichtkaart in de ontvangen envelop en haar het beste te wensen voor de nabije toekomst, want Aimée zal na vandaag alleen nog maar bezoek ontvangen van haar naasten. 

Het kan ook niet anders, want Aimée ziet er goed uit van buiten, maar van binnen raken alle zenuwen en spieren dagelijks verzwakt, waardoor haar gezondheid erg snel achteruit gaat. Echter, vanwege het besmettingsgevaar van de Corona virus aan haar luchtwegen, die nu al niet goed functioneren, zal ze helaas geen hand kunnen geven, omhelst of gekust worden. Spijtig, maar het is niet anders. Ze komt wel even naar voren op het toneel zodat jullie haar voor het laatst, van ver, kunnen begroeten. Daar zij vanwege het besmettingsgevaar jullie niet persoonlijk kan begroeten, gaan we haar toezingen in het Papiaments. Edsel Juliet speelt en zingt ‘Despedida’ wat betekent ‘A​fscheid’, terwijl Aimée een rondje door de zaal rijdt, om jullie voor het laatst te zien. Dit is dan ook het einde van ons officieel programma.

​Donaties op deze speciale dag zijn gegeven aan:


- Stichting S.P.L.I.K.A. voor een documentaire over

Alfonso Boekhoudt en Kaí orgel.

- Stichting Vrienden van Nieuw Unicum voor de invulling van speciale activiteiten voor de bewoners.

- Stichting A.L.S. voor verder onderzoek in de strijd tegen deze dodelijke ziekte. Klik hier om de tekst te bewerken

Foto: Connie Broers-Tanis van de stichting Vrienden van Nieuw Unicum en Ruben Severina van de stichting S.P.L.I.K.A.